8 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy grill podnosi cholesterol?

Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest niewątpliwie pyszne, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, które borykają się z wysokim poziomem cholesterolu. Taki typ grillowanego jedzenia powoduje, że wzrasta cholesterol LDL, czyli ten „zły cholesterol”, co z kolei przyczynia się do zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Należy zachować umiar w grillowaniu i wybierać raczej chudsze mięso i warzywa.

Zobacz również

Noc Muzeów 2024 w Kielcach i regionie. Wiele ciekawych imprez i wydarzeń [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów 2024 w Kielcach i regionie. Wiele ciekawych imprez i wydarzeń [ZDJĘCIA]

Arkadiusz Miłoszewski, trener Kinga Szczecin: Mamy jeszcze dużo do poprawy

Arkadiusz Miłoszewski, trener Kinga Szczecin: Mamy jeszcze dużo do poprawy

Polecamy

U kobiet ćwiczenia działają szybciej. Ta różnica jest uderzająca!

U kobiet ćwiczenia działają szybciej. Ta różnica jest uderzająca!

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją

Cud przed śmiercią? To dzieje się u co 3. pacjenta z demencją