8 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy grill podnosi cholesterol?

Tłuste czerwone mięso przyrządzone na grillu jest niewątpliwie pyszne, jednak nie jest to dobry wybór dla osób, które borykają się z wysokim poziomem cholesterolu. Taki typ grillowanego jedzenia powoduje, że wzrasta cholesterol LDL, czyli ten „zły cholesterol”, co z kolei przyczynia się do zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Należy zachować umiar w grillowaniu i wybierać raczej chudsze mięso i warzywa.

Zobacz również

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Polecamy

Raz dziennie, a może raz w tygodniu? Częstotliwość wypróżnień zdradza stan zdrowia

Raz dziennie, a może raz w tygodniu? Częstotliwość wypróżnień zdradza stan zdrowia

Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!

GORĄCY TEMAT
Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca