3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Biały ryż to główny, a jednocześnie najmniej wartościowy...
fot. Huy Phan / Pexels

Czy sushi jest zdrowe? Rozkładamy je na części i sprawdzamy. Poznaj właściwości poszczególnych składników. Ile kalorii jest w rolce?

Biały ryż

Biały ryż to główny, a jednocześnie najmniej wartościowy składnik sushi. Ma niską zawartość błonnika i znikomą ilość witamin oraz składników mineralnych. Często gotowany jest z cukrem, co jeszcze bardziej pogarsza jego wartość odżywczą.

Szukając zdrowszej wersji sushi, warto zastąpić go ryżem brązowym lub wybierać rodzaje, które zawierają więcej ryby i warzyw, a mniej ryżu.

Zobacz również

Szachiści ze Szczecinka wygrywają prestiżowy turniej

Szachiści ze Szczecinka wygrywają prestiżowy turniej

Nowe Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne dla osób z autyzmem we Wrocławiu

Nowe Centrum Opiekuńczo-Mieszkalne dla osób z autyzmem we Wrocławiu

Polecamy

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Egoropal (8.05)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Egoropal (8.05)

Szczepionka na COVID-19 wycofana! Może powodować groźne skutki uboczne

Szczepionka na COVID-19 wycofana! Może powodować groźne skutki uboczne

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza