11 z 20
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Woda stołowa nie jest naturalną wodą mineralną. Wysoką...
fot. Steve Johnson/unsplash.com

Co najlepiej nawadnia organizm? Woda mineralna, alkaliczna, wysokozmineralizowana? To pij latem i podczas upałów

Woda stołowa

Woda stołowa nie jest naturalną wodą mineralną. Wysoką zawartość w niej związków mineralnych osiąga się poprzez dodawanie do wody źródlanej soli mineralnych albo wody mineralnej. W ten sposób uzyskuje się wymagane parametry, m.in. zwiększoną zawartość co najmniej jednego ze składników o działaniu fizjologicznym – to najczęściej magnez, wapń czy jod.

Wniosek: po wody stołowe warto sięgać w konkretnym celu wzbogacenia diety w dany pierwiastek, najlepiej jod, którego często brakuje w codziennym pożywieniu.

Zobacz również

Echa meczów Jagiellonii i Śląska. Trenerzy mówili o tytule

Echa meczów Jagiellonii i Śląska. Trenerzy mówili o tytule

Jagiellonia dalej rozdaje karty w walce o mistrzostwo

Jagiellonia dalej rozdaje karty w walce o mistrzostwo

Polecamy

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”