3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wartość odżywczą potraw można podnieść w łatwy sposób,...
fot. Baiba Opule/123RF

Zdrowe jedzenie – jak wybierać produkty, przyrządzać posiłki i komponować dietę, by chronić się przed rozwojem chorób

Wartość odżywczą potraw można podnieść w łatwy sposób, wzbogacając receptury przepisów o tzw. superfoods: produkty szczególnie bogate w prozdrowotne związki. Należą do nich m.in. suszone owoce, nasiona, sproszkowane liofilizaty z owoców i warzyw i inne dodatki do musli, koktajli, sałatek, domowych batonów i deserów.

Zobacz również

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

Polecamy

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

O TYM SIĘ MÓWI
Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym

PILNE
Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym