3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze...
fot. beemde/pixabay.com

Makaron jedz nawet na diecie. Jest tyle rodzajów, że każdy znajdzie coś dla siebie. Są nawet takie, które zapewniają 6 kcal w porcji

Makaron włoski

Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze specjalnych gatunków pszenicy o wysokiej zawartości białka glutenowego, nazywanej pszenicą durum (twardą). Często określa się go także jako makaron z semoliny. Prawdziwy makaron tego typu nie zawiera innych dodatków oprócz wody. Jest dobrym źródłem białka, polecanym wszystkim osobom dobrze tolerującym gluten.

Zobacz również

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Polecamy

Taki rosół pomoże wyleczyć przeziębienie i grypę. TikToker zdradza sekret

HIT DNIA
Taki rosół pomoże wyleczyć przeziębienie i grypę. TikToker zdradza sekret

Na dobry sen, zdrową skórę i ochronę przed rakiem. Doceń pestki z dyni

Na dobry sen, zdrową skórę i ochronę przed rakiem. Doceń pestki z dyni

Tych grzybów wkrótce nigdzie nie kupisz. GIS zapowiada zakaz sprzedaży

Tych grzybów wkrótce nigdzie nie kupisz. GIS zapowiada zakaz sprzedaży