8 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Codzienne spożywanie produktów bogatych w gluten może...
fot. pixabay.com

Kiedy tarczyca choruje… 9 czynników przyczyniających się do problemów z tarczycą!

Gluten

Codzienne spożywanie produktów bogatych w gluten może skutkować rozwojem nadczynności tarczycy. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że prolaminy zbóż mogą być błędnie utożsamiane z enzymem znajdującym się w tarczycy (transglutaminazą). Oprócz tego nadmierna podaż produktów bogatych w gluten może prowadzić do zaostrzenia już występujących chorób tarczycy.

Zobacz również

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

Polecamy

Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?

O TYM SIĘ MÓWI
Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?

Jak oddać przeterminowane leki do apteki? Teraz będzie to jeszcze prostsze

Jak oddać przeterminowane leki do apteki? Teraz będzie to jeszcze prostsze

GIS ostrzega: Łopatka do patelni (19.11)

GIS ostrzega: Łopatka do patelni (19.11)