3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czosnek to podstawowy produkt polecany w kontekście...
fot. 123rf

Co jeść, żeby nie chorować? Te produkty wzmocnią twoją odporność. Dodaj je do swojej diety już dziś. Podpowiadamy, po co warto sięgać

2. Czosnek

Czosnek to podstawowy produkt polecany w kontekście wzmacniania naturalnej odporności organizmu. U osób regularnie konsumujących potrawy z czosnkiem obserwuje się liczniejsze populacje limfocytów. Ze względu na wysoką zawartość związku siarkowego allicyny o działaniu antybiotycznym, czosnek działa silnie przeciwbakteryjnie. Przy pierwszych oznakach przeziębienia, warto skorzystać z tej właściwości czosnku, dodając przeciśnięty przez praskę ząbek do surówki, pasty ze strączków lub mięs. Spore ilości allicyny zawiera także cebula.

Zobacz również

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Polecamy

Czy CZP przetrwają? „To skarb ministra zdrowia, który wymaga udoskonalenia”

O TYM SIĘ MÓWI
Czy CZP przetrwają? „To skarb ministra zdrowia, który wymaga udoskonalenia”

GIS 2.12: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

GIS 2.12: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

Test DNA zamiast cytologii. To skuteczniejsza i tańsza metoda na wykrycie raka

Test DNA zamiast cytologii. To skuteczniejsza i tańsza metoda na wykrycie raka