3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej...
fot. VIKTORIIA DROBOT/Getty Images

Najzdrowsze szparagi. Gotuj je tak, dzięki temu stracą najmniej swoich wartości. Niebywałe, jak cenne jest to warzywo!

Białe szparagi z powodu braku chlorofilu mają najbardziej delikatny smak, natomiast w fioletowych zielony zielony barwnik występuje wraz z tym o odcieniu wpadającym w granat – dlatego właśnie ciemne pędy mają najlepsze działanie antyoksydacyjne w organizmie.

Zobacz również

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

Polecamy

GIF wycofał ważny lek na osteoporozę i raka. Został zanieczyszczony

GIF wycofał ważny lek na osteoporozę i raka. Został zanieczyszczony

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Osporil (9.01)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Osporil (9.01)

33. finał WOŚP już 26 stycznia. Poznaj cel tegorocznej zbiórki

33. finał WOŚP już 26 stycznia. Poznaj cel tegorocznej zbiórki