3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Ogranicz jedzenie kiszonek, jeżeli cierpisz na jedno z tych schorzeń

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Polecamy

Hamuj raka i daj szansę płucom. Ruszyła ważna kampania społecznościowa

NASZ PATRONAT
Hamuj raka i daj szansę płucom. Ruszyła ważna kampania społecznościowa

Tak szkodzi wilgoć w domu. Jej obecność może być bardzo niebezpieczna dla zdrowia

Tak szkodzi wilgoć w domu. Jej obecność może być bardzo niebezpieczna dla zdrowia

Czego potrzebują powodzianie? Lista produktów, które warto przynieść na zbiórkę

O TYM SIĘ MÓWI
Czego potrzebują powodzianie? Lista produktów, które warto przynieść na zbiórkę