3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Ogranicz jedzenie kiszonek, jeżeli cierpisz na jedno z tych schorzeń

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Zacznij dziś, a do lata schudniesz bez diety. 7 kroków do szybkiego zrzucenia wagi

Polecamy

Kupujesz cytrusy na święta? Zrób to zanim je zjesz

Kupujesz cytrusy na święta? Zrób to zanim je zjesz

Świąteczne spotkanie może skończyć się w szpitalu. Te choroby mogą wywołać epidemię

Świąteczne spotkanie może skończyć się w szpitalu. Te choroby mogą wywołać epidemię

QUIZ: grypa pod lupą. Sprawdź, jak dobrze znasz jej objawy!

QUIZ: grypa pod lupą. Sprawdź, jak dobrze znasz jej objawy!