BROWAR AMBER
Kolbudy, Gregorkiewicza 1
Jesteśmy jednym z najnowocześniejszych wśród małych i średnich browarów w Polsce.
Wśród morenowych wzgórz otaczających Gdańsk z dumą kontynuujemy znamienite browarnicze tradycje regionu. Oryginalne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, tylko naturalne składniki i tradycyjny sposób warzenia sprawiają, że nasze piwo ma tę wyjątkowość, która wyróżnia je na rynku. Moce produkcyjne - 200 tysięcy hektolitrów rocznie pozwalaj na staranną kontrolę procesu produkcji oraz dają możliwość tworzenia niepowtarzalnych, regionalnych produktów.
Tradycja smaku.
W produkcji piwa stosujemy Metodę Tradycyjnego Warzenia. Każdy gatunek powstaje osobno - od początku do końca, czyli od warzenia aż do rozlewu do butelek lub beczek. Dzięki temu nasze piwa wyróżnia zawsze wyjątkowy i niepowtarzalny smak. To odróżnia nas od masowych browarów stosujących metodę „high gravity”, czyli produkcji warki o wysokim ekstrakcie, a następnie, w procesie rozlewania do butelek, rozcieńczania jej wodą z