3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na...
fot. pixabay.com

Jak przechowywać i podgrzewać ugotowaną żywność? Nie wyrzucaj resztek jedzenia do kosza na śmieci

Kurczak

Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na później. To świetna okazja, żeby przygotować z niego później np. lunch do pracy. Przede wszystkim resztki kurczaka zostaw pod przykryciem do ostygnięcia, następnie przechowuj je w lodówce do 3 dni. Gotowanego czy pieczonego kurczaka można też zamrozić.

Przed podgrzaniem kurczaka najlepiej jest wyjąć wcześniej z lodówki, aby miał temperaturę pokojową. Jeśli masz takż możliwość, zamiast mikrofali do podgrzania wybierz patelnię lub piekarnik.

Zobacz również

Czy uda się odbudować pałacyk w Lubajnach

Czy uda się odbudować pałacyk w Lubajnach

Nie do wiary co mówią ludzie o tym burmistrzu! WIADOMOŚCI

Nie do wiary co mówią ludzie o tym burmistrzu! WIADOMOŚCI

Polecamy

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)

Rodzicu, zrezygnuj z baniek mydlanych! Są groźne dla twojego dziecka

Rodzicu, zrezygnuj z baniek mydlanych! Są groźne dla twojego dziecka

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia