9 z 15

fot. Shaiith/gettyimages.com
Jajka można przygotować na wiele różnych sposobów.
10 z 15

fot. Klaus Nielsen/pexels.com
Sadzone czy jajecznica? Te jajka są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Przyrządź je w taki sposób, a wydobędziesz z nich wiele cennych wartości
Jajka są smaczne, pożywne i sycące, dlatego są częstym dodatkiem do dań lub podstawą posiłku.
11 z 15

fot. Elena_Danileiko/gettyimages.com
Sadzone czy jajecznica? Te jajka są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Przyrządź je w taki sposób, a wydobędziesz z nich wiele cennych wartości
Wartości odżywcze jaj zależne są od sposobu hodowli kur. Jeśli zależy ci na najzdrowszych jajkach to wybieraj jajka ekologiczne lub z wolnego wybiegu.
12 z 15

fot. Maryna Iaroshenko/Getty Images
Kupujesz takie jajka? Sprawdź, czy wybierasz odpowiednie i które są najzdrowsze. Jak je przyrządzać, żeby wydobyć z nich cenne wartości?
Jajka można przygotować na wiele różnych sposobów.