4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Skarżyscy policjanci działali w Starachowicach. Wpadł poszukiwany listem gończym

Skarżyscy policjanci działali w Starachowicach. Wpadł poszukiwany listem gończym

Mieszkaniec Ostrowca oszukany w internecie

Mieszkaniec Ostrowca oszukany w internecie

Polecamy

GIS 15.04: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

GIS 15.04: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

Uwaga! Oszuści podszywają się pod NFZ. Zobacz, jak się uchronić

Uwaga! Oszuści podszywają się pod NFZ. Zobacz, jak się uchronić

GIS ostrzega przed produktem (12.04)

GIS ostrzega przed produktem (12.04)