13 z 16

fot. ponce_photography/pixabay.com
Kanapka na śniadanie zyska odpowiednią porcję białka, witamin i antyoksydantów, gdy nie zabraknie w niej jajka i awokado, a całość uzupełni świeża sałatka.
14 z 16

fot. kur0shiro/pixabay.com
Śniadaniowa kanapka nie będzie nudna, jeśli w środku sandwicza z połówek bułki lub dwóch kawałków pieczywa znajdą się różnorodne smakowite składniki, począwszy od dobrej wędliny albo sera dojrzewającego, przez liście różnych sałat, plasterki świeżych warzyw i piórka cebuli, po sosy takie jak keczup, musztarda czy majonez.
15 z 16

fot. StockSnap/123RF
Śniadanie na słodko warto zostawić sobie na specjalne okazje, a na co dzień rozpoczynać jedzenie od wytrawnych, wysokobiałkowych pozycji z jak największą ilością warzyw.

















