3/10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Chcesz szybciej zajść w ciążę? Zioła na płodność pomogą w staraniach o dziecko

Chcesz szybciej zajść w ciążę? Zioła na płodność pomogą w staraniach o dziecko

Woda z solą nawodni i pomoże oczyścić organizm! Wykorzystaj te zalety w czasie upałów

Woda z solą nawodni i pomoże oczyścić organizm! Wykorzystaj te zalety w czasie upałów

Polecamy

Znamiona kukurydzy na nerki, pęcherz i prostatę. Tych „wąsów” nie wyrzucaj!

Znamiona kukurydzy na nerki, pęcherz i prostatę. Tych „wąsów” nie wyrzucaj!

Powstała szczepionka na boreliozę! Sprawdź, jak działa i kiedy będzie dostępna

Powstała szczepionka na boreliozę! Sprawdź, jak działa i kiedy będzie dostępna

Kolejki NFZ do ortopedy Dziecięcego w woj. opolskim

Kolejki NFZ do ortopedy Dziecięcego w woj. opolskim

Dodaj ogłoszenie