1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Bób – kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

Zobacz również

Przebudowa kina w Człuchowie coraz bliżej - jest umowa z wykonawcą remontu

NOWE
Przebudowa kina w Człuchowie coraz bliżej - jest umowa z wykonawcą remontu

Sikorski ostro skrytykował politykę PiS. Wiceszef MSZ punktuje poprzedników

NOWE
TYLKO U NAS
Sikorski ostro skrytykował politykę PiS. Wiceszef MSZ punktuje poprzedników

Polecamy

„17-latek miał tak zniszczone płuca, że musiał mieć transplantację”. To już plaga!

„17-latek miał tak zniszczone płuca, że musiał mieć transplantację”. To już plaga!

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki

Uważaj na tego wołowego tatara! Jego zjedzenie może doprowadzić do krwawej biegunki