3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Bób – kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?

Czy bób powinno się jeść ze skórą czy bez?

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

Zobacz również

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Polecamy

Rzadki wirus w ściekach. To pierwszy taki przypadek. GIS: „sytuacja alertowa”

Rzadki wirus w ściekach. To pierwszy taki przypadek. GIS: „sytuacja alertowa”

GIS ostrzega: Boczek Duński Wędzony (18.11). Produkt wycofany

GIS ostrzega: Boczek Duński Wędzony (18.11). Produkt wycofany

Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

O TYM SIĘ MÓWI
Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada