3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Podbiał oznacza wiosnę. Przepisy z podbiału dla zdrowia i urody

Podbiał oznacza wiosnę. Przepisy z podbiału dla zdrowia i urody

Kuracja wiosenna z rzeżuchą. 5 powodów, dla których warto jeść ją nie tylko od święta

Kuracja wiosenna z rzeżuchą. 5 powodów, dla których warto jeść ją nie tylko od święta

Polecamy

Ciche dni to forma przemocy w związku. Ekspertka: warto zastąpić je „kłótnią mailową”

Ciche dni to forma przemocy w związku. Ekspertka: warto zastąpić je „kłótnią mailową”

Dawid Kubacki informuje o stanie żony. Opublikował poruszające zdjęcie

Dawid Kubacki informuje o stanie żony. Opublikował poruszające zdjęcie

L4 na żądanie wkrótce wystawisz sobie sam? Sprawdź nowy pomysł samych lekarzy

L4 na żądanie wkrótce wystawisz sobie sam? Sprawdź nowy pomysł samych lekarzy

Dodaj ogłoszenie