2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Śliwki z cynamonem i goździkami

Składniki
▪ 2 kg bardzo dojrzałych śliwek węgierek,
▪ 6 suszonych goździków,
▪ 1 płaska łyżka mielonego cynamonu,
▪ 3 grube plastry świeżego imbiru.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki i usuń z nich pestki.
2. Włóż śliwki wraz z dodatkami do garnka i gotuj, nieustannie mieszając (aby skrócić czas gotowania, usuwaj z garnka sok lub gotuj owoce w sosie własnym do 3 dni, przez pół godziny lub godzinę dziennie).
3. Gorącą masę przełóż do wysterylizowanych słoików, zakręć nakrętkami przetartymi spirytusem i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 125 stopni Celsjusza przez 20-30 minut, w zależności od wielkości słoików.

Zobacz również

Co na covidowy katar? Te sprawdzone sposoby pozwolą złagodzić objawy nieżytu nosa

Co na covidowy katar? Te sprawdzone sposoby pozwolą złagodzić objawy nieżytu nosa

Zioła na potencję i libido dla niej i dla niego – zwiększą sprawność seksualną

Zioła na potencję i libido dla niej i dla niego – zwiększą sprawność seksualną

Polecamy

Dom spokojnej starości w Łebie. Który wybrać?

Dom spokojnej starości w Łebie. Który wybrać?

Dom dla osób starszych w Woźnikach. Który wybrać?

Dom dla osób starszych w Woźnikach. Który wybrać?

Dom opieki w Karpaczu. Który wybrać?

Dom opieki w Karpaczu. Który wybrać?

Dodaj ogłoszenie