2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Nowy przejazd kolejowy w Kowalewie będzie kosztować 300 tys. złotych!

NOWE
Nowy przejazd kolejowy w Kowalewie będzie kosztować 300 tys. złotych!

Wypadek w Połęczynie. Kierowca przetransportowany śmigłowcem do szpitala!

NOWE
Wypadek w Połęczynie. Kierowca przetransportowany śmigłowcem do szpitala!

Polecamy

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Nie używaj tych narzędzi kuchennych! Zawierają substancje rakotwórcze

Dlaczego po przebudzeniu mam nieświeży oddech? Poznaj możliwe przyczyny

Dlaczego po przebudzeniu mam nieświeży oddech? Poznaj możliwe przyczyny

Uzależnienie od seksu dotyka nie tylko mężczyzn. To bardzo wstydliwy problem

Uzależnienie od seksu dotyka nie tylko mężczyzn. To bardzo wstydliwy problem