2 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Purée otrzymywane z rozgotowanego miąższu jabłek to świetny...
fot. handmadepictures/123RF

Mus jabłkowy

Purée otrzymywane z rozgotowanego miąższu jabłek to świetny zamiennik jajek w ciastach, ciasteczkach i innych słodkich wypiekach. Mus jabłkowy nadaje im słodyczy i wilgoci, poprawiając konsystencję.

Aby zastąpić 1 jajko, odmierz 1/4 szkl. musu jabłkowego (ok. 65 g), a jednocześnie zwiększ dodatek proszku do pieczenia o ok. połowę i wydłuż nieco czas w piekarniku.

Zobacz również

Niskokaloryczny deser z PRL-u ma zbawiennie działanie na jelita. Zrobisz go sam

Niskokaloryczny deser z PRL-u ma zbawiennie działanie na jelita. Zrobisz go sam

Nie wylewaj, tylko pij! Woda z ogórków kiszonych ma cenne właściwości zdrowotne

Nie wylewaj, tylko pij! Woda z ogórków kiszonych ma cenne właściwości zdrowotne

Polecamy

Ta stulatka ćwiczy ze sztangami. Ona udowadnia, że wiek to tylko liczba

Ta stulatka ćwiczy ze sztangami. Ona udowadnia, że wiek to tylko liczba

Jak wykorzystać wodę utlenioną? Jest dobra nie tylko do dezynfekcji ran

Jak wykorzystać wodę utlenioną? Jest dobra nie tylko do dezynfekcji ran

Miałeś wypadek w trakcie pracy? Sprawdź, jakie odszkodowanie dostaniesz w 2023 roku

Miałeś wypadek w trakcie pracy? Sprawdź, jakie odszkodowanie dostaniesz w 2023 roku

Dodaj ogłoszenie