3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które...
fot. Wibowo Djatmiko (Wie146)/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Tempeh

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej przystępne żelazo. Dostępny jest w wersji naturalnej, wędzonej, smażonej, marynowanej i fermentowanej z dodatkiem innych nasion.

W 100 g tempehu:
białko: 20 g
żelazo: 2,7 mg
kalorie: 190 kcal

Zobacz również

Niedobór tego składnika powoduje stłuszczenie wątroby. O jakim związku mowa?

Niedobór tego składnika powoduje stłuszczenie wątroby. O jakim związku mowa?

Co na ból gardła? Wypróbuj ziołowe napary i płukanki, które odkażą i nawilżą gardło

Co na ból gardła? Wypróbuj ziołowe napary i płukanki, które odkażą i nawilżą gardło

Polecamy

Badanie krwi może wykryć raka piersi nawet 2 lata przed zachorowaniem

Badanie krwi może wykryć raka piersi nawet 2 lata przed zachorowaniem

Koniec papierowych skierowań do sanatorium od stycznia 2023 r.

Koniec papierowych skierowań do sanatorium od stycznia 2023 r.

Tych maseczek nie trzeba zakładać. Naukowcy mają nowe rozwiązanie

Tych maseczek nie trzeba zakładać. Naukowcy mają nowe rozwiązanie

Dodaj ogłoszenie