3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które...
fot. Wibowo Djatmiko (Wie146)/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Tempeh

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej przystępne żelazo. Dostępny jest w wersji naturalnej, wędzonej, smażonej, marynowanej i fermentowanej z dodatkiem innych nasion.

W 100 g tempehu:
białko: 20 g
żelazo: 2,7 mg
kalorie: 190 kcal

Zobacz również

Dlaczego warto jeść melona? Reguluje ciśnienie, wspiera odporność i nawadnia

Dlaczego warto jeść melona? Reguluje ciśnienie, wspiera odporność i nawadnia

Czarna porzeczka na odporność i lepszy wzrok. Oto 5 powodów, dlaczego warto ją jeść

Czarna porzeczka na odporność i lepszy wzrok. Oto 5 powodów, dlaczego warto ją jeść

Polecamy

Ile kosztuje prywatne prowadzenie ciąży? Sprawdź ceny USG i badań prenatalnych

Ile kosztuje prywatne prowadzenie ciąży? Sprawdź ceny USG i badań prenatalnych

Unia Europejska przedłużyła ważność paszportów covidowych

Unia Europejska przedłużyła ważność paszportów covidowych

Lekarz rodzinny zleci więcej badań i zajmie się całościową opieką. Rusza reforma POZ

Lekarz rodzinny zleci więcej badań i zajmie się całościową opieką. Rusza reforma POZ

Więcej informacji na stronie głównej Strona Zdrowia
Dodaj ogłoszenie