3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

NOWE
Prawie 400 lubuskich drużyn w Pucharze Tymbarku. Najlepsi zagrają w majowym finale

Ruszył proces byłego burmistrza. Jest oskarżony o seksualne wykorzystywanie

NOWE
Ruszył proces byłego burmistrza. Jest oskarżony o seksualne wykorzystywanie

Polecamy

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Kleszcz urwał się przy próbie wyjęcia? Wykonaj tę czynność jak najszybciej!

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Masz taką mąkę w domu? Nie używaj, możesz mieć przez nią raka!

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej

Sposoby na świeżą i chrupiącą rzodkiewkę. Już nigdy nie zrobisz inaczej