1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Światowa Organizacja Zdrowia i Organizacja ds. Żywności i...
fot. suthisakaewkajng/123RF

Światowa Organizacja Zdrowia i Organizacja ds. Żywności i Rolnictwa (FAO), działająca w ramach Organizacji Narodów Zjednoczonych, zaleca edukację wykorzystania indeksu glikemicznego przez pacjentów z cukrzycą.

2 z 2
Indeks glikemiczny to wskaźnik informujący o wpływie...
fot. baibakova/Getty Images

Indeks glikemiczny to wskaźnik informujący o wpływie produktów żywnościowych na wzrost poziomu glukozy we krwi, po upływie ok. 2-3 godzin, od ich spożycia.

Zobacz również

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz