Domowy chleb – jak upiec smaczny bochenek? Jak przygotować zakwas na chleb? Przepis na chleby: na zakwasie, bezglutenowy, razowy i inne
Przepis na chleb – domowy bochenek na 10 sposobów [PROSTE PRZEPISY]
Jak zrobić chleb w domu? To wcale nie trudne – choć apetyt rośnie w miarę jedzenia i po przygotowaniu kilku łatwych bochenków ma się ochotę na więcej eksperymentów!
Domowy chleb to lepsza alternatywa dla tego dostępnego w większości sklepów – łatwo się o tym przekonać, czytając długi skład niektórych wypieków. Można przygotować je z wysokiej jakości składników, również z mąki bezglutenowej. Jest to więc dobra opcja dla osób z nadwrażliwością pokarmową oraz wszystkich tych, którzy cenią smaczne pieczywo.
Własnoręcznie przygotowany chleb wspaniale pachnie i smakuje, a dzięki temu, że jest zdrowy, można śmiało jeść go każdego dnia!
Wypróbuj 10 przepisów na chleb – m.in. na zakwasie, bezglutenowy, razowy, pełnoziarnisty, żytni, orkiszowy, graham, bez mąki i inne!
Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Wskazówki dotyczące sposobu przygotowania chleba znajdziesz w naszym artykule.