
Cukier, słodycze, desery
Produkty, które nie zawierają glutenu: cukier, dżem, miód, landrynki, kisiele i budynie domowe z mąki ziemniaczanej, ciasta i ciastka z dozwolonych produktów.
Produkty, które mogą zawierać gluten: gumy do żucia, żelki, nadziewane cukierki, batony, gotowe budynie, lody, czekolada, czekoladki i chipsy.
Produkty, które zawierają gluten: ciasta i ciastka z niedozwolonych produktów, słód jęczmienny.

Napoje
Produkty, które nie zawierają glutenu: herbaty, kawy naturalne, soki owocowe, wody mineralne, napary z ziół i czyste alkohole.
Produkty, które mogą zawierać gluten: kawy rozpuszczalne (głównie aromatyzowane), czekolada do picia, napoje owocowo-warzywne, alkohole z dodatkami smakowymi.
Produkty, które zawierają gluten: kawa zbożowa, kakao owsiane, napoje ze słodem jęczmiennym, piwo.

Przyprawy
Produkty, które nie zawierają glutenu: sól, pieprz, zioła, ocet winny, jednorodne przyprawy, ocet winny, ocet jabłkowy.
Produkty, które mogą zawierać gluten: mieszanki przypraw (typu wegeta), musztardy, keczupy, sosy w proszku, gotowe dipy i dresingi.
Produkty, które zawierają gluten: sos sojowy.

Zupy
Produkty, które nie zawierają glutenu: zupy domowe z dozwolonych produktów.
Produkty, które mogą zawierać gluten: zupy w proszku, kostki bulionowe.
Produkty, które zawierają gluten: zupy zaprawiane mąką, zupy z makaronem, zupy z lanym ciastem.

















