9 z 10
Wasabi to nieodzowny dodatek do sushi. Zielona pasta ma...
fot. Horizon Content / Pexels

Wasabi

Wasabi to nieodzowny dodatek do sushi. Zielona pasta ma ostry, silny smak. Oryginalnie wykonywana jest z tartej łodygi Eutrema japonicum. Jest bogata w beta-karoten, glukozynolany i izotiocyjaniany, które wykazują właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne i przecienowotowrowe.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Z tyłu głowy, za okiem lub na skroni? Mapa bólu głowy pomoże rozpoznać przyczynę

Z tyłu głowy, za okiem lub na skroni? Mapa bólu głowy pomoże rozpoznać przyczynę

„Czarna śmierć” to nie tylko serial. Tak wyglądała epidemia w czasach PRL

„Czarna śmierć” to nie tylko serial. Tak wyglądała epidemia w czasach PRL

Polecamy

Z tyłu głowy, za okiem lub na skroni? Mapa bólu głowy pomoże rozpoznać przyczynę

Z tyłu głowy, za okiem lub na skroni? Mapa bólu głowy pomoże rozpoznać przyczynę

Ból przy tej chorobie przypomina złamanie. Lekarze z Lublina uratowali dłoń

Ból przy tej chorobie przypomina złamanie. Lekarze z Lublina uratowali dłoń

To jedz na chorą trzustkę. Jadłospis tej diety pomaga także na pęcherzyk żółciowy

To jedz na chorą trzustkę. Jadłospis tej diety pomaga także na pęcherzyk żółciowy