2 z 7
Poprzednie
Następne
5 najzdrowszych dodatków do owsianki. Wzbogacą jej smak, wspomogą odchudzanie. Dodaj to do płatków owsianych, aby były smaczne i sycące
Owsianka na mleku czy wodzie?
Owsianka na wodzie jest mniej kaloryczna, ale też mniej odżywcza i niezbyt smaczna. Dzięki dodatkowi mleka dodasz do niej nie tylko smak, ale też porcję białka oraz nadasz jej przyjemną, kremową konsystencję. Najlepiej użyć chudego mleka krowiego 2 proc.
Zamiast mleka krowiego do przygotowania owsianki można wykorzystać także napoje roślinne np. sojowe, migdałowe, owsiane czy ryżowe. Owsiankę można również przygotować z dodatkiem fermentowanych napojów mlecznych, takich jak jogurt, maślanka, kefir czy mleko acidofilne. Dzięki temu wzbogacisz swoje płatki o porcję wapnia i bakterii probiotycznych.