9 z 11
Marchewka – to drogocenne źródło betakarotenu, który jest...
fot. Couleur[pixabay.com]

Marchewka

Marchewka – to drogocenne źródło betakarotenu, który jest jednym z najważniejszych przeciwutleniaczy. Chroni on organizm przed rakiem przez stymulacje komórek odpornościowych. Dobrym substytutem dla marchewki są: pomidory, mango, papryka czerwona, a także szpinak, rzeżucha i brokuły.

10 z 11
Łosoś – to tłusta ryba morska, która jest bogatym źródłem...
fot. picjumbo_com[pixabay.com]

Łosoś

Łosoś – to tłusta ryba morska, która jest bogatym źródłem kwasów omega-3. Rekomendowanym rozwiązaniem jest jedzenie łososia (lub innych tłustych ryb) przynajmniej raz na tydzień. Alternatywnym źródłem kwasów omega-3 dla wegetarian jest olej lniany.

11 z 11
Jagody – to bogate źródło witaminy C, która jak powszechnie...
fot. pixabay.com

Jagody

Jagody – to bogate źródło witaminy C, która jak powszechnie wiadomo, wzmacnia układ odpornościowy. Czarna porzeczka zawiera substancje, które wspomagają wchłanianie żelaza do organizmu. Natomiast czarna borówka to jeden z najbardziej wartościowych przeciwutleniaczy. Sprawdź artykuł: 8 sposobów na wzmocnienie odporności

Zobacz również

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko

Polecamy

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko