
Wino czerwone
Lampka czerwonego wina (wytrawnego) to dobry sposób na wzmocnienie organizmu. Przy czym warto mieć na uwadze, że zbyt duża ilość alkoholu może wywołać więcej szkód, niż pożytku! Niemniej jednak lampka dobrego wina do obiadu nie zaszkodzi, a może pomóc i uchronić nas przed chorobą.

Rośliny strączkowe
Rośliny strączkowe – to bardzo wartościowe, a przy tym wegetariańskie źródła białka. Włączenie do swojej codziennej diety: fasoli, grochu i soczewicy gwarantuje lepszą pracę układu immunologicznego. Naturalne wspomaganie naszego systemu odpornościowego jest gwarantem dobrego zdrowia i ochrony przed drobnoustrojami chorobogennymi.

Mięso
Mięso – to jedno z najważniejszych i najłatwiej dostępnych źródeł białka, które stanowi podstawowy budulec wszystkich komórek naszego organizmu. Dzięki proteinom nasz organizm na siłę, by walczyć z drobnoustrojami wywołującymi choroby.Naturalne wspomaganie naszego systemu odpornościowego jest gwarantem dobrego zdrowia i ochrony przed drobnoustrojami chorobogennymi. Sprawdź artykuł: 8 sposobów na wzmocnienie odporności

Czosnek
Czosnek słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości - jest rośliną cenioną od wielu lat przez zwolenników medycyny naturalnej. Czosnek pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego, a przy tym sprzyja usuwaniu toksyn z organizmu.