10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach powstają rakotwórcze związki. Są to m.in. aminy heterocykliczne (HCA), które są wynikiem grillowania mięsa.

Zobacz również

Pomniki Historii w Podlaskiem. Znasz je wszystkie?

NOWE
Pomniki Historii w Podlaskiem. Znasz je wszystkie?

Misiek ze Słubic może przestać sam oddychać. Na leczenie potrzeba jeszcze 11 milionów

Misiek ze Słubic może przestać sam oddychać. Na leczenie potrzeba jeszcze 11 milionów

Polecamy

Twoje dziecko może mieć kłopoty z nauką! Takie posiłki upośledzają pamięć

Twoje dziecko może mieć kłopoty z nauką! Takie posiłki upośledzają pamięć

Ta choroba może uderzyć jesienią. Atakuje już naszych sąsiadów

Ta choroba może uderzyć jesienią. Atakuje już naszych sąsiadów

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie