1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej...
fot. Rodolfo Parulan Jr./Getty Images

Salmonellą zarazić się można, jedząc żywność skażoną jej bakteriami.

2 z 3
Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń...
fot. cuncon/Pixabay, ilexx (małe)/123RF

Jajka kurze należą do najczęstszych źródeł zakażeń bakteriami Salmonella.

3 z 3
Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza,...
fot. 123rf.com

Bakterie salmonella giną w temperaturze 65 stopni Celsjusza, warto więc podgrzewać potrawy przed ich podaniem.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz