1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Ryż stanowi uniwersalny produkt zbożowy. Ze względów...
fot. 123rf

Ryż stanowi uniwersalny produkt zbożowy. Ze względów zdrowotnych, lepszym wyborem są nieoczyszczone ziarna, gdyż są zasobne w związki mineralne jak cynk, magnez, żelazo oraz potas i witamin z grupy B.

2 z 3
Z ziaren ryżu produkowany jest makaron ryżowy jasny lub...
fot. 123rf

Z ziaren ryżu produkowany jest makaron ryżowy jasny lub ciemny. Niestety ma wysoki indeks glikemiczny i nie jest zalecany dla osób z zaburzeniami funkcjonowania gospodarki węglowodanowej.

3 z 3
Gotowany ryż to świetna baza do dań na słodko i słono.
fot. 123rf

Gotowany ryż to świetna baza do dań na słodko i słono.

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Polecamy

Sprawdź, ile kalorii zjesz w Święta. Tu znajdziesz liczbę kcal w daniach wigilijnych

Sprawdź, ile kalorii zjesz w Święta. Tu znajdziesz liczbę kcal w daniach wigilijnych

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę