3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Kiszone buraki, wyciskany z nich sok, a także intensywnie...
fot. anetagu/123RF

Zakwas buraczany i sok z kiszonych buraków

Kiszone buraki, wyciskany z nich sok, a także intensywnie zabarwiona zalewa solankowa nazywana zakwasem to równie cenne źródło zarówno dobroczynnych bakterii mlekowych, jak i buraczanych antyoksydantów. Buraki kisi się na surowo z dodatkiem czosnku, a najczęściej też ziela angielskiego liści laurowych, po zalaniu soloną wodą i dodaniu startera – może pochodzić z kiszonych buraków, ale także innych warzyw, np. ogórków, kapusty czy selera. Fermentowane buraki działają krwiotwórczo, wspomagają trawienie, pobudzają perystaltykę jelit i wspomagają odtruwanie organizmu z toksyn.

Zobacz również

Te osoby mogą pojechać za darmo do sanatorium. Oto lista uprawnionych do wyjazdu

Te osoby mogą pojechać za darmo do sanatorium. Oto lista uprawnionych do wyjazdu

Jak naturalnie zwiększyć poziom progesteronu? Wprowadź do jadłospisu te produkty

Jak naturalnie zwiększyć poziom progesteronu? Wprowadź do jadłospisu te produkty

Polecamy

Kolejki NFZ na tomografię emisyjną w woj. pomorskim

Kolejki NFZ na tomografię emisyjną w woj. pomorskim

Terminy NFZ na terapię hiperbaryczną w woj. zachodniopomorskim

Terminy NFZ na terapię hiperbaryczną w woj. zachodniopomorskim

Kolejki NFZ na terapię hiperbaryczną w woj. wielkopolskim

Kolejki NFZ na terapię hiperbaryczną w woj. wielkopolskim

Dodaj ogłoszenie