1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Do przygotowania przetworów nadają się zarówno owoce...
fot. GettyImages

Do przygotowania przetworów nadają się zarówno owoce zielonego agrestu, jak i czerwonego. Należy jednak pamiętać, że muszą być one dojrzałe i miękkie. Spożywanie niedojrzałych i cierpkich może skutkować zatruciem pokarmowym.

2 z 3
Nalewka może wspierać leczenie poszczególnych dolegliwości,...
fot. Getty Images

Jak działają nalewki?

Nalewka może wspierać leczenie poszczególnych dolegliwości, ale nigdy nie powinna zastępować leczenia zleconego przez specjalistę.

3 z 3
Zalanie agrestu wysokoprocentowym alkoholem pomaga w...
fot. Getty Images

Zalanie agrestu wysokoprocentowym alkoholem pomaga w wydobyciu z nich właściwości zdrowotnych, a także utrwala smaku owoców.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Polecamy

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?