2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kostki lub grube wiórki żółtego sera, które stanowią istotną...
fot. RODNAE Productions/Pexels

Najgorsze dodatki do sałatki. Te produkty zepsują danie z warzyw, dodając mu niezdrowych związków i niepotrzebnych kalorii

Żółty ser do sałatki

Kostki lub grube wiórki żółtego sera, które stanowią istotną część sałatki, to źródło nadmiernej ilości tłuszczu. Poziom tego składnika sięga 20-30 proc., więc sałatka z serem powinna zawierać już innych bogatych w niego dodatków. Często zdarza się też, że jest to produkt seropodobny, z niezdrowymi dodatkami i niepełnowartościowy. Warto więc użyć mniej sera, ale lepszej jakości.

Jak najbardziej można jednak użyć cienkich płatków parmezanu, bo to dodatek pełny wapnia oraz smaku, a więc dodawany w małej ilości. Mozzarella z wody albo feta (a nawet twaróg) w wersji light to też dobry pomysł, tak samo jak opcja roślinna w postaci tofu.

Zobacz również

Pożar drewnianego budynku w Szczepocicach Rządowych (gmina Radomsko)

Pożar drewnianego budynku w Szczepocicach Rządowych (gmina Radomsko)

Kradzież w Kielcach. Z samochodu zniknął telefon

Kradzież w Kielcach. Z samochodu zniknął telefon

Polecamy

Jadowite pająki w Polsce. Zobacz, czym grozi ich ugryzienie. Jak rozpoznać ślad?

Jadowite pająki w Polsce. Zobacz, czym grozi ich ugryzienie. Jak rozpoznać ślad?

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Koktajl suplementów dla mózgu. Te składniki pomagają nawet w schizofrenii

Przykra dolegliwość podczas okresu. Jak sobie radzić?

Przykra dolegliwość podczas okresu. Jak sobie radzić?