1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do...
fot. Sergii Baibak/Getty Images

Grzyby w occie, jak i te kiszone, to ich postać gotowa do spożycia. W przypadku mrożonych i suszonych konieczna jest jednak ich obróbka przed jedzeniem – chyba, że używamy sproszkowanych jako przyprawy.

2 z 6
Nie wszystkie gatunki grzybów nadają się do suszenia czy...
fot. zmeika/123RF

Nie wszystkie gatunki grzybów nadają się do suszenia czy mrożenia

3 z 6
Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać...
fot. minadezhda/123RF

Marynowane koźlarze są pyszne, ale wcale nie trzeba szukać ich w lesie, bo grzybnię można zakupić i hodować te kapeluszniki samodzielnie.

4 z 6
Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w...
fot. 123rf/citalliance

Czas na grzyby! Nawet jeśli nie zbieramy ich samodzielnie w lesie, wciąż możemy zrobić w domu pyszne i zdrowe przetwory z kapeluszników.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Chcesz oszczędzić sporo kalorii w Święta? Odchudź tradycyjne dania

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Zobacz również

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę

Dna moczanowa a świąteczne potrawy. Zobacz, czego powinni unikać chorzy na podagrę