5 z 5
Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny...
fot. nexile/123RF

Ryba w occie

Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny unikać jej osoby ze stanami zapalnymi żołądka i jelit, w tym z wrzodami i nadkwasotą, cierpiące na choroby związane z jamą ustną i przełykiem, a także te z zaleconą dietą lekkostrawną np. w związku z planowanym lub wykonanym zabiegiem operacyjnym. Dania zawierające ocet nie są zalecane także w diecie małych dzieci.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Polecamy

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży

Tych potraw wigilijnych powinny unikać kobiety w ciąży

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?