1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Głównymi składnikami majonezu są żółtka jaj, olej roślinny,...
fot. WalentynWołkow/gettyimages

Głównymi składnikami majonezu są żółtka jaj, olej roślinny, musztarda oraz ocet.

2 z 3
Majonez zachowuje swoje właściwości minimum przez 3 miesiące...
fot. AnnaPustynnikova/123rf

Majonez zachowuje swoje właściwości minimum przez 3 miesiące po otwarciu.

3 z 3
Majonez często jest bazą różnego rodzaju sosów.
fot. ivandzyuba/123rf

Majonez często jest bazą różnego rodzaju sosów.

Zobacz również

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Te objawy zauważysz podczas Bożego Narodzenia. Mogą świadczyć o początkach cukrzycy

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Polecamy

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz