1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Najbardziej wartościowym typem czekolady jest czekolada...
fot. Pauliene Wessel/123RF

Najbardziej wartościowym typem czekolady jest czekolada gorzka, która charakteryzuje się wysoką zawartością kakao, jest bowiem bogatym źródłem przeciwzapalnych polifenoli

2 z 2
Czekolada różowa nie jest sztucznie barwiona! Ma naturalny...
fot. Zacharie Grossen/Wikimedia Commons

Czekolada różowa nie jest sztucznie barwiona! Ma naturalny kolor – produkuje się ją z ziaren kakaowca rubinowego

Zobacz również

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz