2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na...
fot. udo72/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Przetworzone mięso

Naukowcy nadal badają wpływ jedzenia czerwonego mięsa na rozwój nowotworów. Już teraz wiadomo, że jedzenie przetworzonych produktów mięsnych zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego.

Do przetworzonego czerwonego mięsa zaliczamy m.in. parówki, różnego rodzaju kiełbasy i kiełbaski, wędliny, konserwy i wszystkie inne produkty mięsne, które zostały poddane obróbce przez: wędzenie, peklowanie lub solenie.

Zobacz również

Wielkie emocje na gali talentów w Starachowicach. Oto zwycięzcy [ZDJĘCIA]

Wielkie emocje na gali talentów w Starachowicach. Oto zwycięzcy [ZDJĘCIA]

"Historia Jakuba" na inaugurację XVI Tyskiego Festiwalu Monodramu MoTyF

"Historia Jakuba" na inaugurację XVI Tyskiego Festiwalu Monodramu MoTyF

Polecamy

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia

WHO alarmuje: ptasia grypa wykryta w mleku! Czy zagraża człowiekowi?

WHO alarmuje: ptasia grypa wykryta w mleku! Czy zagraża człowiekowi?

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?