3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Różnorodne orzechy, nasiona i pestki dodawane do owsianki,...
fot. 123rf

Orzechy, nasiona, pestki i wiórki

Różnorodne orzechy, nasiona i pestki dodawane do owsianki, sałatki lub do posypania kanapki podnoszą wartość odżywczą dania, a także świetnie je urozmaicają, dodając przyjemnej chrupkości. W niewielkich ilościach (np. mała garść, czyli ok. 15-20 g), warto jadać te produkty każdego dnia. Jednak podjadanie ich do filmu lub podczas pracy może sprzyjać tyciu, gdyż są bogatokaloryczne (ok. 640 kcal na 100 g). Żadnym problemem nie jest opróżnienie opakowania (ok. 200 g) migdałów, pistacji czy nerkowców, a taka ilość to nawet 1200 kcal!

Zobacz również

Pacjenci cierpiący na choroby oczu skorzystają z nowych metod

Pacjenci cierpiący na choroby oczu skorzystają z nowych metod

Poznaj sekret długowieczności. Oto 5 prostych nawyków do wprowadzenia od zaraz

Poznaj sekret długowieczności. Oto 5 prostych nawyków do wprowadzenia od zaraz

Polecamy

Pięciornik na niestrawność, biegunkę i infekcje skórne. Zobacz lecznicze receptury

Pięciornik na niestrawność, biegunkę i infekcje skórne. Zobacz lecznicze receptury

To skuteczny domowy izotonik. Lemoniada arbuzowa nawadnia i pomaga w odchudzaniu

To skuteczny domowy izotonik. Lemoniada arbuzowa nawadnia i pomaga w odchudzaniu

Szef WHO: Przygotujmy się na chorobę jeszcze bardziej śmiercionośną niż Covid

Szef WHO: Przygotujmy się na chorobę jeszcze bardziej śmiercionośną niż Covid

Dodaj ogłoszenie