1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Zarówno marchewki z ekologicznych gospodarstw, jaki i te...
fot. Markus Spiske / Pexels

Zarówno marchewki z ekologicznych gospodarstw, jaki i te uprawiane konwencjonalnie, zawierają takie same ilości karotenoidów i przeciwutleniaczy.

2 z 5
To jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych...
fot. topntp26/freepik

To jedno z najpopularniejszych i najbardziej lubianych warzyw, które spożywamy przez cały rok.

3 z 5
Osoby z zaburzeniami glikemii, cukrzycą i chorobami...
fot. Aneta Zurek / Polska Press

Osoby z zaburzeniami glikemii, cukrzycą i chorobami metabolicznymi powinny sięgać po jak najmniej przetworzone marchewki.

4 z 5
Średniej sztuki marchewka (50 g) dostarcza ok. 14 kcal.
fot. Mariusz Kapala / Gazeta Lubuska / Polska Press

Średniej sztuki marchewka (50 g) dostarcza ok. 14 kcal.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Zobacz również

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć