1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów...
fot. Aamulya/Getty Images

Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów można przygotować w klasyczny sposób, np. dusząc w sosie z cytryną albo podając pod pierzynką podsmażonych warzyw.

2 z 5
Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka...
fot. Aamulya/Getty Images

Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka sojowego, a także mielonego „mięsa” roślinnego z dodatkiem sproszkowanych glonów i odpowiednich przypraw.

3 z 5
Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony...
fot. Anya Why/Getty Images

Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony nory, te same, jakich używa się do przygotowania sushi maki.

4 z 5
Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz...
fot. Big Cat Corp – Stock Services/Getty Images

Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz z nich makaron o smaku wędzonej ryby i zamiennik parmezanu do posypania i dosmaczenia całości.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

NASZA AKCJA
Gala Plebiscytu Medycznego HIPOKRATES 2024. Zobacz laureatów na zdjęciach

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Zobacz również

Wsparcie w bólu! Te gwiazdy chorowały na endometriozę. Teraz wyleczysz ją za darmo

Wsparcie w bólu! Te gwiazdy chorowały na endometriozę. Teraz wyleczysz ją za darmo

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik