1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów...
fot. Aamulya/Getty Images

Wegańskie „nieryby” w postaci różnie przygotowanych filetów można przygotować w klasyczny sposób, np. dusząc w sosie z cytryną albo podając pod pierzynką podsmażonych warzyw.

2 z 5
Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka...
fot. Aamulya/Getty Images

Smażoną „rybę” można też przygotować np. z teksturatu białka sojowego, a także mielonego „mięsa” roślinnego z dodatkiem sproszkowanych glonów i odpowiednich przypraw.

3 z 5
Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony...
fot. Anya Why/Getty Images

Sekretem morskiego smaku wegańskich dań bezrybnych są glony nory, te same, jakich używa się do przygotowania sushi maki.

4 z 5
Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz...
fot. Big Cat Corp – Stock Services/Getty Images

Rybna zapiekanka ze składników roślinnych? Tak, przygotujesz z nich makaron o smaku wędzonej ryby i zamiennik parmezanu do posypania i dosmaczenia całości.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Co 3 minuty na gruźlicę umiera dziecko. Jak się chronić przed tą groźną chorobą?

Co 3 minuty na gruźlicę umiera dziecko. Jak się chronić przed tą groźną chorobą?

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji