5 z 6
W mięsie tuńczyka można trafić na różne stężenie rtęci,...
fot. AndreySt/GettyImages

Tuńczyk błękitnopłetwy, opastun i żółtopłetwy

W mięsie tuńczyka można trafić na różne stężenie rtęci, dlatego zaleca się ograniczenie jedzenia steków z tuńczyka błękitnopłetwego, opastuna i żółtopłetwego, do jednej porcji w tygodniu. Jako źródło białka polecany jest lekki tuńczyk w wodzie lub w sosie własnym w puszce, którego można bezpiecznie spożywać do trzech razy w tygodniu.

6 z 6
Wybierając rybę należy wziąć pod uwagę nie tylko jej walory...
fot. Photology1971/GettyImages

Które ryby są najzdrowsze, a które najbardziej szkodliwe?

Wybierając rybę należy wziąć pod uwagę nie tylko jej walory smakowe, ale także pochodzenie i sposób połowu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Co mówi o tobie pozycja w której śpisz? Jedna z nich jest najzdrowsza

Co mówi o tobie pozycja w której śpisz? Jedna z nich jest najzdrowsza

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko

Z makijażem permanentnym na to badanie wejdziesz tylko na własne ryzyko

Polecamy

12 świątecznych zagrożeń dla twojego zdrowia! Zobacz, jak ich uniknąć

12 świątecznych zagrożeń dla twojego zdrowia! Zobacz, jak ich uniknąć

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Te świąteczne produkty mogą uczulać! Sprawdź, na co uważać

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty

Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie będziesz jeść rodzynki? Oto efekty