
Jedz bez wyrzutów sumienia i bólu brzucha. Jest zdrowy dla serca, mózgu, żołądka i figury. Ten chleb bez mąki i drożdży odmieni twoje życie
Po upieczeniu chleb zmieniający życie jest bardzo kruchy, dlatego zanim będzie można go kroić, trzeba poczekać, aż wystygnie. Można przechowywać go w lodówce w szczelnym pojemniku do 5 dni od upieczenia.

Chleb zmieniający życie jest odpowiedni dla alergików uczulonych na gluten czy jajka oraz osób chorujących na celiakię.

Chleb zmieniający życie jest bogaty w białko i błonnik oraz zawiera mnóstwo zdrowych dla serca, przeciwzapalnych, regulujących poziom cukru we krwi, kontrolujących apetyt i wspomagających trawienie składników.

Przygotowanie chleba zmieniającego życie jest bardzo proste, wystarczy wymieszać w oddzielnych naczyniach suche i mokre składniki, a następnie je ze sobą połączyć. Odstawić ciasto na kilka godzin, po czym upiec w piekarniku.