1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2 z 8
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3 z 8
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4 z 8
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Spróbujesz?

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Święta na diecie? Sprawdź proste przepisy na zdrowsze wersje tradycyjnych potraw

Zobacz również

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj