17 z 18
Aby przygotować domowy majonez, z 2 jajek umytych, po czym...
fot. Ivan Dzyuba/123RF

Zdrowa jajka wielkanocne. Domowy majonez jajeczny

Aby przygotować domowy majonez, z 2 jajek umytych, po czym sparzonych (każde zanurza się na 10 sekund w szkl. wrzątku i schładza pod zimną wodą) oddziela się żółtka i uciera mikserem z 1 i 1/2 szkl. oleju, który wlewa się po łyżce. Następnie należy dodać łyżeczkę cukru pudru i stopniowo dolewać sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, a na końcu doprawić gotowy sos łyżeczką musztardy oraz solą do smaku.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Niezdrowe? Wcale nie takie złe! Produkty, z których nie musisz rezygnować

Niezdrowe? Wcale nie takie złe! Produkty, z których nie musisz rezygnować

Polecamy

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Niezdrowe? Wcale nie takie złe! Produkty, z których nie musisz rezygnować

Niezdrowe? Wcale nie takie złe! Produkty, z których nie musisz rezygnować

Często bierzesz paracetamol? Uwaga: może być toksyczny i uszkodzić wątrobę i serce!

Często bierzesz paracetamol? Uwaga: może być toksyczny i uszkodzić wątrobę i serce!