
Pieczywo pszenne
Pieczywo pszenne w postaci grzanek lub sucharków, to czwarty element diety BART. Jest ono łatwiej przyswajalne niż produkty pełnoziarniste i zazwyczaj nawet przy złym samopoczuciu, jesteśmy w stanie je zjeść.

Gotowane ziemniaki i inne delikatne w smaku warzywa
Ziemniaki, buraki, marchewka, szpinak to warzywa, które mogą pojawić się diecie osoby z biegunką. Muszą jednak być wcześniej ugotowane tradycyjnie lub na parze bez dodatku ostrych przypraw i tłuszczu.

Chude białe mięso
Rozszerzając dietę choreo z biegunką można przygotować delikatną zupę lub potrawkę na bazie chudego białego mięsa lub ryby. Danie powinno być gotowane lub przygotowane na parze.

Kisiel
Kisiel, najlepiej domowy przygotowany z soku jabłkowego lub jagodowego, to smaczna i delikatna przekąska, o małej zawartości błonnika.