1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego...
fot. Kristina Snowasp / Pexels

Warto korzystać ze sprawdzonych przepisów na ogórki kiszone

Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego warto korzystać ze sprawdzonych, babcinych przepisów.

2 z 4
Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie,...
fot. tycoon751/123RF

Kwaszonki a kiszonki

Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie, jednak nie oznaczają tego samego. Podczas procesu kwaszenia dodawany jest bowiem kwas octowy.

3 z 4
Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.
fot. Emilia_Baczynska/Pixabay

W czym kwasić ogórki?

Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.

4 z 4
Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które...
fot. sabyna75/123RF

Jakie składniki są potrzebne do kiszenia ogórków?

Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które dodajemy do kiszonych ogórków.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Polecamy

Oto lista zakazanych tematów podczas świąt Bożego Narodzenia. Unikaj ich jak ognia!

Oto lista zakazanych tematów podczas świąt Bożego Narodzenia. Unikaj ich jak ognia!

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Zobacz również

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Czy św. Mikołaj jest zdrowy? To by powiedzieli eksperci o jego zdrowiu

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć