1 z 4
Przewijaj galerię w dół
Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego...
fot. Kristina Snowasp / Pexels

Warto korzystać ze sprawdzonych przepisów na ogórki kiszone

Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego warto korzystać ze sprawdzonych, babcinych przepisów.

2 z 4
Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie,...
fot. tycoon751/123RF

Kwaszonki a kiszonki

Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie, jednak nie oznaczają tego samego. Podczas procesu kwaszenia dodawany jest bowiem kwas octowy.

3 z 4
Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.
fot. Emilia_Baczynska/Pixabay

W czym kwasić ogórki?

Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.

4 z 4
Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które...
fot. sabyna75/123RF

Jakie składniki są potrzebne do kiszenia ogórków?

Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które dodajemy do kiszonych ogórków.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Polecamy

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Czy wiesz, jak wybrać słodkie mandarynki bez pestek?

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Przygotuj się na Wigilię i zamroź przygotowane wcześniej potrawy. To się opłaci!

Zobacz również

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

W Wigilię można jeść zdrowo! Wybieraj potrawy z tymi produktami

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?

Najnowocześniejszy skaner w poznańskiej pracowni. Co potrafi?