1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i...
fot. martinak/123RF

Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i październiku), jednak w postaci przetworu można jeść go przez cały rok. Warto wybierać chrzan tarty w słoiku z minimalną liczbą dodatków.

2 z 2
Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia,...
fot. martinak/123RF

Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia, lecz ceną jest niestety podrażnienie śluzówki oczu i nosa, przez którego „płacze” się znacznie bardziej niż przy krojeniu cebuli.

Przewijaj aby przejść do kolejnej galerii.

Zobacz również

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Ile kalorii spożywamy w Boże Narodzenie? Sprawdź, jak nie przytyć

Polecamy

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Mak może szkodzić! Zobacz, kto musi uważać

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Jak nie przytyć w święta? Trzymaj się 7 zasad i uniknij niechcianych kilogramów

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz