1 z 2
Przewijaj galerię w dół
Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i...
fot. martinak/123RF

Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i październiku), jednak w postaci przetworu można jeść go przez cały rok. Warto wybierać chrzan tarty w słoiku z minimalną liczbą dodatków.

2 z 2
Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia,...
fot. martinak/123RF

Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia, lecz ceną jest niestety podrażnienie śluzówki oczu i nosa, przez którego „płacze” się znacznie bardziej niż przy krojeniu cebuli.

Zobacz również

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Przeziębienie czy grypa? Te objawy pokażą, na co chorujesz

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Polecamy

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Kto nie powinien jeść orzechów włoskich? Na liście są nie tylko alergicy i dzieci

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Ryba na Wigilię: karp, śledzie, dorsz, łosoś, panga. Jak smażyć ryby?

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj

Lista zakazanych potraw wigilijnych dla dzieci. Tych dań nigdy im nie podawaj