1 z 3
Przewijaj galerię w dół
Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i...
fot. martinak/123RF

Świeży korzeń chrzanu jest dostępny tylko w sezonie (lipcu i październiku), jednak w postaci przetworu można jeść go przez cały rok. Warto wybierać chrzan tarty w słoiku z minimalną liczbą dodatków.

2 z 3
Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia,...
fot. martinak/123RF

Najzdrowszy jest chrzan przygotowany ze świeżego korzenia, lecz ceną jest niestety podrażnienie śluzówki oczu i nosa, przez którego „płacze” się znacznie bardziej niż przy krojeniu cebuli.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Lubisz placki z jabłkami? Przepisy na placki bezglutenowe, bez jajek i mleka

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Znani z HIV i AIDS. Wśród nich są gwiazdy Eurowizji

Polecamy

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Całowanie to zdrowie! 7 powodów, dla których warto robić to częściej

Co 3 minuty na gruźlicę umiera dziecko. Jak się chronić przed tą groźną chorobą?

Co 3 minuty na gruźlicę umiera dziecko. Jak się chronić przed tą groźną chorobą?

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji

#lubiesiebie, bo jestem prawdziwa. Gorczyca i Gąsiorowska o samoakceptacji